CİLDİN YAŞLANMASINI GECİKTİREN 10 BESİN


 

Cildimize her ne kadar dışarıdan uygulamalar yapsakda, önemli olan cildin içten beslenmesidir.İçeriden sağlıklı beslenen bir cilt dışarıdan gelecek faktörlere karşı daha dayanıklıdır.

   Peki bunun için gerçekten yediklerimize dikkat ediyor muyuz ?  ...

 20 'li yaşlarda cilt kendini daha hızlı ve doğal bir şekilde yenilediği için;  parlak ,sağlıklı , düzgün bir cilt yapısına sahip oluruz. Ve bu yüzdendir ki, bu sorunları pek düşünmeyiz. 30'lu yaşlara gelip cilt elastiğini yavaş yavaş kaybetmeye başladığı zaman birşeyler yapmaya çalışırız. Belki bu yaşlarda bir şeye başlamak için geç değil ama , önceden tedbirimizi almak her zaman daha güzel sonuçlar doğuracaktır.

 Cilt yaşlanması kişinin yaşam şekli, beslenme düzeni , genetik özellikler, çevresel faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

 Peki bunun için nelere dikkat etmeliyiz :


- Cildin yaşlanmasını önleyen en önemli etken sudur. Bol bol SU içmeyi ihmal etmeyin.

- A vitamini yönünden zengin olan HAVUÇ, cildin genç kalmasını destekler.

- PORTAKAL içerdiği C vitamin ile cildi yaşlanma etkilerine karşı korur ve kırışık oluşumunu azaltır.

- Her gün bir YUMURTA tüketmek, cildi içeriden besleyecektir. Yumurta içerisinde, kolejen ve elastin içerdiği için dışarıdan uygulandığında da ,ciltteki kırışıklarla savaşacaktır.

- DOMATES ,sahip olduğu likopen ile cildi güneş ışınlarından kurur ve içerdiği yüksek oranda C vitamini ile cildi diri tutmasını sağlar.

- YEŞİL ÇAY ,en etkili antioksidanlardan olan kateşin maddesini içerdiği için, kırışıklıklara karşı koyma konusunda bir hayli kuvvetlidir. O zaman hergün 1 bardak yeşil çay tüketmeye çalışmalıyız.

- SOMON BALIĞI ,en etkili kırışık savaşçılarının başında gelir şüphesiz ki...İçerdiği Omega 3 ile cildi nemlendirmen yanı sıra güneş in zararlı ışınlarından cildi korur.

- C vitamini ve B6 vitamini bakımından oldukça zengin olan KIRMIZI BİBER içerdiği karoten ile cilde parlaklık verir, kışıklıkları önler ve bunun yanı sıra akne oluşumunun önüne geçer.

-KEREVİZ, stresle savaşan bir sebzedir.İçerisindeki potasyum ve sodyum cildi nemli tutarak kurumasını engeller ve hidrasyon sağladığı için kırışıklıkların oluşumunun önüne geçer.


- AVOKADO, uzun yıllar boyunca cilt sağlığı için kullanılmıştır. İçerdiği B ve E vitaminleri sayesinde cilde gereksinim duyduğu tüm nemi kazandırır.





Bumerang - Yazarkafe

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Popüler Yayınlar