SİVİLCELERE BIR GECEDE SON !


   Özellikle ergenlik döneminde daha sık görülen, herkesin bir an önce kurtulmak istediği sorunlardandır.
 
    Bu dönemlerde kız yada erkek farketmez , 10 kişiden 8 inde muhakkak görülür. Cildi yağlı olanlarda daha sık daha büyük sivilceler görülürken, cildi normal olanlarda daha az görülür.tek fark budur aslında.Ergenlik döneminde hormonlardan dolayı sivilcelerden tamamen kurtulmanın bir yolu yok malesef.Yapmamız gereken tek şey, bu dönemde cildimizi temiz tutarak , gerekli bakımları yapmak ve  bu dönemde sivilcelerin iz ve leke bırakmadan bu süreci atlatmak.
 
   Peki bunun için neler yapmalıyız ?nasıl önlemler almalıyız?  dediğinizi duyar gibiyim. Hadi bakalım o zaman neler yapabiliriz.


*SİRKE: Kokusu herkesin hoşuna gitmeyebilir biliyorum ama içerisinde bulunan antibakteriyel özelliğinden dolayı bakterilerin temizlenmesi için çok iyi bir etken.
    1 yemek kaşığı sirkeye 2 yemek kaşığı su ile karıştırın.pamuk yardımı ile sivilcelerin üzerine sürüp 10 dk kurumasını bekleyin ve durulayın.Gün içerisinde 4-5 kez yapabilirsiniz. Sivilceleriniz geçene kadar kullanmanızı tavsiye ederim.

*PATATES: Çiğ patates iltihap Önleme ve iyileştirme özelliğine sahiptir. Çiğ patatesi ortadan ikiye bölüp sivilcelerin üzerine sürüp 15 dk kuruyana kadar beklemeniz yeterli olacaktır. Bol su ile yıkayıp nemlendirmeyi unutmayın.Hergün kullanıma uygundur.

*ÇAY AĞACI YAĞI: Bu yağ mantar önleyici antifungal özelliğinden dolayı güçlü bir yağdır. Pamuğun üzerine 3-4 damla damlatıp sivilcelerinizin üzerine sürmeniz yeterli. Durulamanıza gerek yoktur. Hergün kullanıma uygundur.

*BAL: Balı baktarileri temizlemek, kızarıklığı önlemek, ve cildi yumuşatmak için kullanabilirsiniz.Balı direk sivilcelerin üzerine sürebilir 20 dk bekletip durulayabilirsiniz.

*LİMON: Limon içerisindeki asitle sivilcelerin kurumasını hızlandırır , fazla yağı emerek yeni sivilce oluşumunu engeller.Taze limonun suyunu sıktıktan sonra parmaklarınızla sivilcelerin üzerine sürebilirsiniz. 15 dk bekleyip bol su ileyıkayın. Limonun yakıcı ve kurutucu özelliğinden dolayı cildinizde fazla bekletmenizi önermem. Önemli bir not olarak ise KESİNLİKLE sürdükten sonra güneşe çıkmayın çünkü limon suyu güneş ile birleştiğinde cilt lekelerine yol açabilir.

*SARIMSAK: Doğal antibiyotik deyince akla ilk gelen şüphesiz ki sarımsaktır. Rendelenmiş bir sarımsağı parmağınız yardımıyla sivilcelerinizin üzerine sürüp 15 dk bekletmeniz yeterli olacaktır. Bol su ile durulamanızı öneririm. Yanlız antibakteriyel özelliğinden dolayı cildiniz hassas ise sarımsağı sürdüğünüz bölge hafif kızaracaktır.Bunun içinde akşamdan yapmanızı tavsiye ederim.


 Sonuç olarak sivilce öyle yada böyle çıkacak. Bunu kontrol etmek , leke kalmamasını engellemek ,
kısa sürede geçmesini sağlamak dasizin elinizde. Doğru bakımla ,sivilceleri sıkmayarak güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz.


Bumerang - Yazarkafe

Yorumlar

  1. Emeğinize sağlık :)
    https://gizlifisilti.blogspot.com.tr/2018/01/gun-degil-bir-saniye-sonrasn-dahi.html
    Yorumlarınız benim için değerlidir. İçmdeki Fısıltı'ya kulak verir misiniz?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Popüler Yayınlar