AYAK BAKIMI VE YUMUŞACIK AYAKLAR !



  Ayaklarımızı çoğu zaman nedense es geçeriz.Cildimiz kadar ellerimiz kadar önem vermeyiz. Yaz gelince sandaletler , terlikler çıkmaya başladığı zaman bakım yapmaya başlarız. Aslında bu çok yanlış, ayaklarımızı yaz kış demeden bakımını ihmal etmemeliyiz.

  Ayak bakımı yapmak için en doğru zaman şüphesiz ki banyo sonrasıdır.Sıcağın ve buharın etkisiyle açılan gözenekler yapılacak olan uygulamaları bakım kremlerini daha çabuk emer.

  Ayaklarımıza düzenli olarak peeling yaparak ölü hücrelerden arındırmalıyız.

 Ayak tırnaklarınız nemliyken cam törpü yardımıyla şekil verebilirsiniz.Ayak tırnaklarınıza küt uçlu tırnak şeklini vermenizi öneririm.Böylece batık oluşumunuda engellemiş olursunuz.

 Tırnak etlerini kesmenizi önermem. Çünkü yeniden çıktıklarında kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Bunun yerine yumuşatıcı bir krem sürerek geriye doğru itebilirsiniz.

 Tırnaklarınızı güçlendirmek için besleyici bakım kremlerinden yardım alabilir, tırnaklarınızın kırılmasını ve sararmasını önleyebilirsiniz.

  Sertleşen topuklarınızı yumuşatmak için, gece yatmadan bolca vazelin sürüp pamuklu çorapla yatmanızı tavsiye ederim. Sabah yumuşacık ayaklarla uyanıyorsunuz gerçekten.

  Ayak mantarına karşı ayaklarınızı korumak için, ayaklarınızı yıkadıktan sonra iyice kurulamaya özen gösterin. Aynı ayakkabıyı hergün giymemeye çalışın, içindeki nemin kurumasını bekleyin.

  Ayaklarınızda nasır oluşumunu engellemek için kaliteli ayakkabılar tercih edin. Nasırlarınız varsa keskinlikle kesmeyin veya kazımayın. Enfeksiyona yol açabilir.

   Temizlik ve bakım sonrası ayaklarınızı mutlaka nemlendirmeyi unutmayın !

Bumerang - Yazarkafe

Yorumlar

  1. Almanlarin hicbirseyini sevmiyorum ama ayaklarina verdikleri oneme gercekten saygi duyuyorum.Haftalik bakim yapiyorlar ya resmen.Ve derinlenmesine yapiyorlar bizim gibi ponzala birak gibi degil yani😁😁😁Paylasim icin tesekkurlerrr💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım yorumun için :) gerçekten öyle :)))

      Sil
  2. Ayaklarda en az yüz kadar bakım yapılması gereken uzuvlarımız arasında. Tarifleriniz de oldukça detaylı anlatılmış. Paylaşım için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. çok yararlı bir post olmuş :) emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle geceden ayaklara krem sürüp yatmak işe yarıyor. Adaçayı, biberiye ve Defne ile ayak banyosu yapmak da ayaklarda ki ödemi alıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Popüler Yayınlar