YORGUN AYAKLAR IÇIN NE YAPILMALI ?




 
     Bütün günün yorgunluğunu çeken, vücudumuzu taşıyan ve bakımı en çok hak eden organ ayaklarımızdır.Özellikle kış ayıda geldi çattı, botların ayakkabıların içerisinden çıkmayan ayaklarımız yağmurun ve kar ın etkisiyle dahada bakımsız hale gelecektir.

    Doğal yollarla ayaklarımızı rahatlatma yolları var elbette.Basit ve belkide bir çoğumuzun bildiği yöntemler ;

1-Yorgun ayaklarınızı dinlendirmeniz için, ilk önce geniş bir kaba ihtiyacınız var. Watsonslarda ayak havuzları satılıyor onlardan temin edebilirsiniz. İçerisine 45 derece su ile doldurup, 1 yemek kaşığı karbonat veya yarım limonun suyunu sıkarak  bu suda yarım saat beklemek ayaklarınızı çok rahatlatacaktır. Ilk uygulamada farkı sizde hissedeceksiniz.

2- Bu önerim oldukça kolay, ayaklarınızı kalp hizasından15 cm yukarı kaldırıp kan dolaşımının düzelmesine yardımcı olmak, bu uygulama rahatlamak açısından son derece önemlidir.

3-Ayakları dinlendirmenin bir başka yoluda, bir kabı sıcak su ile doldurmak ve içerisine bir miktar kaya tuzu, deniz tuzu ve mentol ekleyerek ayaklarınızı rahatlayana kadar suyun içerisinde tutmaktır.

   Sürekli ayakta durmak , uzun süre yürümek, topuklu ayakkabıları günlük hayatta kullanmak ayaklari bir hayli yormaktadır. Ve günün sonunda ağrı hissedebilirsiniz. Umarım yukarıdaki yazdığım yöntemler sizin içinde faydalı olur.



Yorumlar

  1. Güzel tavsiyeler için teşekkürler canım.
    Hepimizin bunları uygılamaya ihtiyacı var :)

    YanıtlaSil
  2. Sabah uyandığımda özelilkle çok yoğun bir ağrı oluyor :( Tavsiyelerinizi deneyeceğim. Faydalı yazı için teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok işe yarıyor canım umarım senin içinde öyle olur.Sevgiler :)

      Sil
  3. teşekkür ediyorum tavsiyeler için :) oturmayı sevmeyen bana göre tavsiyeler...

    YanıtlaSil
  4. Önemli tavsiyeler doğrusu uymak gerek :) Blogunu yeni keşfettim bana da beklerim :)
    birsenle.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz:) hemen geleceğim ziyaretinize sevgiler :)

      Sil
  5. ne güzel tavsiyeler teşekkür ederiz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Popüler Yayınlar