Sağlıklı ve Gür şaçlara sahip olmak



Öncelikle şunu söylemeliyim ki ;

  Saçlarınız genetik olarak gür değilse,ve yine  genetik olarak dökülüyorsa , bu durumu tam tersine çevirmek günümüz şartlarında pek mümkün değil. Her yerde boy boy reklamlarda gördüğümüz "dökülen şaçlarınız tekrar çıksın " şeklindeki ürün tanıtımları gerçeği yansıtmıyor bence. Ancak şaçlarınıza gereken Özeni göstermezseniz de şaç kökleri daha da zayıflar ve  dökülme süreci hızlanır.


Peki ne yapmalıyız dediğinizi duyar gibiyim ... O zaman kendi izlediğim yoldan faydasını gördüğüm Herşeyden bahsetmek isterim ;

1-İlk olarak Kullandığınız şampuanı değiştirmekle başlayabilirsiniz. Organik ve içerisinde argan yağı , Hindistan cevizi Yağı gibi saç derisini yumuşatan kan dolaşımını hızlandıran ürünleri tercih edebilirsiniz. Şampuan alırken içerisinde "sodium Laurel ve laureth  sulfates " olamamasına dikkat etmelisiniz.Bu iki bileşen şaçın Üzerindeki Yağı tamamen yok ederek , saçların zayıflayarak dökülmesine sebep olur.


2- Yaptığımız yanlışlardan bir tanesinde Saçı hergün yıkamak ! Şaçı hergün yıkamak şaç derisinin kendi ürettiği yağı yok eder ve saç telleri korumasız bırakır. Bu yüzden saçı haftada 2 kez şampuanlamak , diğer günlerde sadece durulamak daha doğru bir işlem olacaktır.


3- Saçlarınız için haftada 1 kez doğal yağlarla bakım yapabilirsiniz.Hindistan cevizi Yağı , tatlı badem yağı, lavanta yagı, biberiye yagı, zeytin yagı, papatya saç köklerini güçlendirmek için kullanılabilir.

4- Kırılan şaç uçlarını düzenli olarak aldırın. Kendinize uygun bir saç modeli bularak saçınızın daha hacimli görünmesini sağlayabilirsiniz.

5- Beslenmenize Özen gösterin. Sağlıklı saçlar için B 12 vitamini, E vitamini , C vitamini ile Demir , çinko, magnezyum minerallerini bol bol almaya çalışın.

6-Stres , Hava kirliliği , Güneş ışınları,Saç boyası , Saça uygulanan ısıyı minimuma indirmekde gözle görülür bir fark yaratacaktır.

     Saçlarınız ince telliyse ve azsa saçın gür olması için yapabilecekleriniz kısıtlı olmasına rağmen mevcut şaçlarınıza daha nazik davranarak  dökülmesini engelleyebilirsiniz.Duştan çıktıktan sonra saçınızı havluyla Sertçe ovalamayın. Sadece havluyu başınıza bastırıp fazla suyu alın. Doğal kurumasına bırakın.Kurumak için vaktiniz yoksa kurutma makinasının en soğuk ayarını açın.Saçlarınızı  taramak için geniş Dişli tarakları tercih edin .










Bumerang - Yazarkafe

Yorumlar

Popüler Yayınlar