YUMURTA VE ZEYTİN YAĞI ILE ŞAÇ BAKIMI





     Muhakkak ki saçlarımız biz bayanlarınların en büyük zaaflarımızdan birisidir. Uzun , parlak, canlı , bakımlı saçlara sahip olmayı hangimiz istemeyiz ki...


     Kuaförlerde  profesyonel bakımlar yaptırabiliriz.Bunu destekleyecek serumlar kullanabiliriz.Yalnız  bunun için her ay bir bütçe ayırmamız gerekebilir.Peki ya bütçemizde yer ayıramıyorsak saç bakımımızdan vazmıgeçeceğiz? Tabiki hayır! Evde bitkisel ürünlerle aynı etkileri yaratacak maskelerden yardım alabiliriz.Özellikle yumurtanın mucize bir onarıcı olduğunu unutmamız lazım. Yumurtanın saça olan faydalarını duymayan yoktur.

  Yumurta ve zeytin yağı ile saç bakımı çok eskilere dayanıyor.Antik Yunan da Amerika'nın koloni döneminde kadınlarının saçlarını güzelleştirmek için zeytin yağı ve yumurta Kullandıkları bilinmektedir.


       Ben ilk bu maskeyi bir arkadaşımdan duymuştum. Şaçları çok canlı ,parlak o kadar saçının rengini değiştirmesine rağmen gercekten çok bakımlıydı.Ona sorduğumda saçların nasıl bu kadar boyamana rağmen yıpranmıyor ve bakımlı diye.Oda babaannesinin bu maskeyi gençken annesinin yaptığını ondan duyduğunu söylemişti. Ilk verdiğim tepki saça yumurtamı sürülür olmuştu...  Biraz araştırdıktan sonra denemeye karar verdim ve sonuç gerçekten mükemmel.Ben 4-5 yıl gibi bi süredir saçımın her ihtiyacı olduğunda yapıyorum. Tabi düzenli kullanmakta çok önemli. Bir kere yapmak ile mucizeler beklemeyin en az 4 hafta düzenli yapmanız gerekiyor.Farkı gerçekten sizde göreceksiniz.


   Öyleyse malzemelerimize geçelim ;

  



-Yumurta
-Zeytin yağı
-Hindistan cevizi yağı (isteğe bağlı)

       Hazırlanışı ve uygulanışı ;

    Saçınınızın uzunluğuna göre ölçüleri ayarlayabilirsiz. Benim saçım orta uzunlukta 1 yumurta yeterli oluyor içerisinde 1 er çay kaşığı zeytin yağı , 1 er çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ekliyorum. Yanlız dikkat etmeniz gereken beyazınını ve sarısını ayırıyoruz. Beyazı saç diplerimiz için , sarısını ise saç uçlarımız için. Masaj yaparak uyguluyoruz. Yaklaşık yarım saat bekleyip ılık su ile duruluyoruz.Suyun ılık olması çok önemli kesinlikle sıcak olmamasına dikkat edin , yoksa yumurta zor arınacaktır saçınızdan.

  Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.








Bumerang - Yazarkafe

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Popüler Yayınlar