GÖZ ALICI BAKIŞLAR İÇİN HACİMLİ KİRPİKLER



   Kirpiklerimiz gün boyu gözlerimizi tozdan ve dışarıdan gelecek olan etkenlerden korur. Bunun içinde bir hayli yıpranırlar.

  Saçlarımız gibi kirpiklerimizinde bakımını ihmal etmemeliyiz.Nasıl ki saçlarımız kırılıyor dökülüyor ve dış etkenlenler etkileniyorsa, kirpiklerimizde öyledir.İleriki yaşlarda kirpiklerimizin seyrelmesini istemiyorsak önlemimizi şimdiden almamız lazım.Şunuda unutmamalıyız ki, dökülen kirpiklerin yerine yenisin gelmesi ne yazık ki saç gibi kısa sürede olmuyor. Uzun bir süre beklememiz gerekiyor.

    Bunun için ilk yaptığımız şey doğal bakım yağlarına yönelmek oluyor. Babiller zamanından beri kadınlar hint yağı ,tatlı badem yağı, kako yağı, zeytin yağı, ceviz yağı, susam yağı ve  fındık yağının güzellik üzerindeki etkilerini kanıtlamışlardır.

    Kirpik bakımımız için en etkili olanlar ise ; tatlı badem yağı ve hint yağıdır. Tatlı badem yağı kiprik diplerininin beslemesine, Hint yağı ise uzamasına yardımcı olur.Ben kendimde uzun bir süre bu iki yağı karıştırarak kullandım.1 kapak hint yağı, 1 kapak tatlı badem yağını küçük bir kutu içerisinde karıştırarak uyguladım. Uygulamanın kolaylığı açısından kozmetik dükkanlarda satılan kirpik fırçalarından temin edebilirsiniz. Yada biten rimelinizin fırçasını yıkayarak aynı işlemi kolayca yapabilirsiniz. Ben her gece yatarken uygulayıp, sabaha kadar yağın kirpiklerimi beslemesini İstediğim için sabah yıkadım.

  Sürerken gözünüze kaçmamasına çok dikkat etmenizi öneririm. Gerçekten çok yakıcı oluyor ve o anlık gözünüzü kızartabiliyor.(Ben bir kaç kere yaşadım çok sürmek isterken ).Olası öyle bir durumda bol su ile yıkamanızı tavsiye ederim.
Bumerang - Yazarkafe

Yorumlar

  1. Kaşlar ve kirpikler bir kadını güzel gösteren en güzel aksesuarlardır. Tavsiyelerinizi deneyeceğim. Emeğinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçektende öyle :) Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil
  2. Gözlerim çok hassas olduğundan hemen yakıyor, kullanamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( hassas göz yapısına sahipsin demekki canım :(

      Sil
  3. Bende zaman zaman yapıyorum. Uzun zamandır yapmamıştım. Yapayım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. bende bir kez denedim ve gözüm yanınca bir daha denemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef yok yakıcı gerçektende bilirim :( çok dikkatli kullanmak gerekiyor 💕

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Popüler Yayınlar