ANINDA BEYAZ DİŞLER !


       Hepimiz beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmayı isteriz. Çünkü gülüşümüz bizim için önemlidir.

   Ağız ve diş sağlığı  genel sağlığımızın aynası gibidir. Bu yüzden dişlerimize de gereken özeni göstermemiz gerekir.Dişlerimizi düzenli olarak fırçalamalı ve diş ipi kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Dişlerin arasında kalan yemek birikintileri hem ağız kokusuna hemde dişlerin çürümesine yol açmaktadır.Bu durumda diş ağrılarıda kaçınılmaz olacaktır.


   Beyaz dişler ve parlak bir gülümseme herkesin hayalidir.Bunun için kimyasallar ve lazer uygulamaları kullanılsada, son zamanda yapılan araştırmalar doğal yöntemlerle aynı sonuçlara ulaşılacağı yöndedir.


*KARBONAT: Toksit bir madde olmayan karbonatı kullanarak dişlerinizin rengini açabilirsiniz.Uygulaması gayet basit dişlerinizi fırcaladıktan sonra bir kezde diş macunu sürmeden karbonat ile fırçalamak. 1 hafta bu işlemi uygulayarak değişimi sizde farkedeceksiniz. 1 haftadan sonra haftada 1 kereye düşürebilirsiniz.

*KARBONAT İLE LİMON: İçerisindeki asit özelliğinden dolayı dişi beyatlattığı kanıtlanmıştır.1 çay kaşığı karbonat ile 1 çay kaşığı limonu karıştırıp dişlerinizi fırçalamanız yeterli. Ayda bir yada iki kereden fazla yapmanızı önermem. Diş minelerine zarar verebilir. ( Ben kendimde bu yöntemi kullanıyorum.)

* ÇİLEK: Çileğin dişler üzerinde beyatlatma etkisi vardır.Diş beyazlatıcıların içerisinde bulunan malik asit çileğin içerisinde doğal olarak bulunur.Diş plaklarını temizler. Tek yapmanız gereken çileği yedikten sonra su içmek ve ağzınızı çalkalamak, asit ve şekerden korumak için.

    Bu süreç içerisinde , sigara , kahve , asitli içecekler ve çayı azaltmanızı öneririm. Devamlılığını arttırabilmek içinde daha dikkat etmeniz gereklidir.
Bumerang - Yazarkafe

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Diş ağrısı dayanılmaz birşey çünkü ihmal edilirse.

      Sil
  2. Buna çok ihtiyacım vardı. Çok teşekkür ederim. Umarım dişlerimi beyazlatmaya yarar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende işe yarayan yöntemler umarım sizdede faydalı olur.

      Sil
  3. Çileğin diş beyazlatma etkisini ilk defa duyuyorum, süpermiş 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk duyduğumda şaşırmıştım canım :) ama etkili bir yöntemmiş ;)

      Sil
  4. çok faydalı bir paylaşım... çileği bende duymamıştım...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Popüler Yayınlar